Gyermekrajz kiállítás 2017

Az FSZK pályázati támogatásból megvalósuló program keretében három székesfehérvári általános iskolában tartottak érzékenyítő foglalkozásokat:

Közel 200 érintett diák megismerte a segítőkutyák típusait, azok feladatait. Választ kaptak arra, hogy tud segíteni egy kiképzett kutya pl. látássérült, mozgássérült vagy hallássérült embernek.

Megtudhatták a gyerekek, hogy az epilepsziás vagy súlyos cukorbetegségben szenvedőknek a rohamjelző kutyák hogyan tudnak javítani gazdájuk életminőségén.

A programban saját élményt szerezhettek a gyerekek kerekes-székes akadálypályán. Vakvezető kutya bemutatása után „vakon” társsal vezetve tárgykerülésben tapasztalhatták meg az egymásra utaltság és bizalom érzését. A terápiás kutyák pedig olyan játékokra hívták a gyerekeket, ahol pl. próbára tehették az értő olvasás és különböző részképességek terén magukat.

A feladatok változatosak voltak, a gyerekek együttműködési készségét is fejlesztették.

Az élményeket és az új ismereteket a gyerekek rajzokban fejezhették ki. Az így összegyűlt gyermekrajzokból az egyesület „Segítőkutyák világa” címmel Gyermekrajz kiállítást szervezett, melynek az Alba Plaza adott helyet.

A kiállítást 2017. május 3-19-ig láthatták az érdeklődők.