Szakmai-módszertani előadások 2015

Egyesületünk terápiás kutyái jelen vannak az oktató-nevelő munka több területén (gyógypedagógia, fejlesztő pedagógia) és idősek, sérült felnőttek ellátásában.
Egyre több felkérést kapunk szakmai-módszertani tapasztalataink megosztására.

2015. február végén bekapcsolódtunk Székesfehérváron, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Palotai Úti Esték előadás sorozatába Hogyan segítheti fejlesztő munkánkat a terápiás kutya? című előadásunkkal, ahol az érdeklődők betekintést kaptak az Egyesület sokrétű terápiás tapasztalataiba, konkrét kutyás terápiás feladatokba.

A Logopédia Európai Napja alkalmából IV. Nyitott kapuk a logopédián szakmai rendezvényt szervezte meg a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XXII. Kerületi Tagintézménye, melyen A terápiás kutya helye a logopédiai ellátásban című előadásával dr. Csorbáné Szigetvári Melinda képviselte Egyesületünket.

2015. április 23-án a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület szervezésében a Segítőkutyákkal az integrációért című konferencián József Gabriella Terápiás kutyák az idősek otthonában című előadásában mutatja be a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület idősek otthonában végzett munkáját.

Dokumentumok

Konferencia program (332 kB)
Meghívó a "Palotai Úti Esték" c. programsorozat következő előadására (401,3 kB)
Meghívó a "IV. Nyitott kapuk a logopédián" c. rendezvényre (420,7 kB)

Meghívó